Skip to content
Рецепт од Вера Григуричин

Интегрален леб

со природен квасец

Состојки:

Подготовка:

Се замесува и се остава да отстои 10 часа. Кога ќе се префрли лебот во садот за печење се подзасекува за да не испука при печењето.

Се пече на 230°C. 20минути во сад со поклопец, потоа 30 минути без поклопец и на крај 10 минути изваден лебот на решетката од шпоретот.

4.2/5

Сè уште нема коментари, да го чуеме твојот глас овде!


Додај коментар