Skip to content
Си легнавме на брашно, замесивме за вас!

Рецепти

Си легнавме на брашно, замесивме за вас!

Рецепти

Домашно лепче
Овде кај нас, без леб, не се јаде ништо. За почеток, лебот се меси дома. Тоа значи дека местото на кое го месиш тестото е целосно твое.
Целиот рецепт тука!
Кифлички
Сите мислат дека кифличката е неозбилна. Некој тврдат дека е и непотребна. Ние веруваме дека е ненадминлива.
Целиот рецепт тука!
Зебра колач
Колачите се илузија. Брашно, јајца, вода, шеќер, чоколада, се заедно се меша и создава чудо. Еве, на пример, зебра колач.
Целиот рецепт тука!
Јуфки и таљатели
Тестенината си бара нежност. Цврстата рака можеби пали во леарница или во вулканизерска работилница, но за тестенина мораш да имаш бар малку поезија во себе.
Целиот рецепт тука!
Переци
Переците се мистерија. Тоа е едно искрено и едноставно пециво, со комплициран дел. Е, баш тој комплициран дел, всушност го прави перекот, перек.
Целиот рецепт тука!